Кутев: ГЕРБ ще предложи коалиция с БСП и отсега казвам, че няма да приемем

”В момента половината от гласовете, с които управлява ГЕРБ на практика са срещу ГЕРБ”

Кутев: ГЕРБ ще предложи коалиция с БСП и отсега казвам, че няма да приемем

Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ да предложи коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем. Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев по повод декларацията от конгреса на ГЕРБ в неделя партията никога да не се коалира с левицата.

”Ние не искаме да влизаме в коалиция с вас. Това означава, че взимаме предвид избора на хората. Когато ляво и дясно се слеят в едно правителство, единствената опозиция остава народът”, коментира Кутев пред бТВ.

Според него именно това се е случило с Обединените патриоти и с ”Воля”, които по време на предизборната кампания представяха себе си като алтернатива на управлението на Бойко Борисов.

"В момента половината от гласовете, с които управлява ГЕРБ на практика са срещу ГЕРБ”, коментира Кутев.

По думите му предложението Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание и Деница Златева да остане министър по европредседателството в началото на правителство ”Борисов 3” са били призив за коалиция.

Той отправи критики и към изказванията на премиера по време на конгреса относно оградата по границата.

”Не приемам тези изказвания на премиера. Защо ако Левски може да прескочи оградата, защо въобще сте я построили? Била падала оградата, ама имало ограда”, коментира Кутев.

Според него събранието на ГЕРБ е показало поглед назад, а не напред. ”Не чух какво ще правят със здравеопазването, социалната сфера, икономиката. Това е конгрес, който трябваше с единствено да преизбере лидера”, допълни той.

На въпрос дали БСП иска да провали европейското председателство на страната ни, Кутев отговори, че това не е повод опозицията да не се занимава с Бойко Борисов.

”Европредседателството не е тук, за да може Борисов да покаже колко е велик. България председателства по логиката на споразумения на Европейския съюз, което не означава да го използваме, за да откраднем най-много”, каза Кутев.

По повод изказванията на премиера, че в парламента имало депутати, които са наркотрафиканти, Кутев отново призова Борисов да ги назове с точни имена.

”Над 60% от твърденията на Борисов са чиста спекулация. Питам кой са наркотрафикантите и купувачите на гласове”, каза отново той.

Споделяне

Още по темата

Още от България