Кутев: При нови избори служебният кабинет няма да е същият

Кутев: При нови избори служебният кабинет няма да е същият

Според говорителя на служебното правителство Антон Кутев, ако има нови предсрочи избори, някои от сегашните служебни министри най-вероятно ще бъдат сменени.

"Много по-трудно ще е при втори служебен кабинет. Той няма да е същият. Някакви промени може би ще има", каза той пред бТВ, но отказа да каже кои министри може да бъдат сменени с думите: "Това е работа на президента, той може да направи съвсем нов кабинет"

Кутев призна, че има малък шанс да се направи редовно правителство, но призова да бъдат положени всички усилия това да стане.

"След изборите бях на 80 процента сигурен, че ще има правителство в рамките на този парламент. Сега те са 10 процента", каза говорителят.

Той подчерта, че актуализацията на бюджета е наложителна, защото без нея "няма как някое правителство да продължи".

"Актуализацията на бюджета е абсолютно необходима. Така ще се поемат Covid мерките, икономическите и социални мерки. Пари има и то не защото сме надписвали инфлация отгоре както правеше ГЕРБ, а защото има добра събираемост", коментира представителят на кабинета.

Според него е логично да има избори две в едно през октомври, но допълни, че не може да прецени дали машинното гласуване позволява гласуване за два различни избора наведнъж.

По думите му протестите на лекарите трябва да са пред Народното събрание, защото от него зависи дали ще има пари за първа линия и за ресторантите. Голямата отговорност е на парламента, който се занимава в момента с изслушване на министрите, добави той.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?