Квартали на Търново и околни селища остават без ток заради ремонт на електропроводи

Без ток в понеделник ще останат квартали на Велико Търново и част от населените места в общината заради планиран от "Електроенергийния системен оператор" ремонт на два въздушни електропровода високо напрежение, предупредиха от "Енерго-Про", която снабдява с ток региона на Североизточна България.

Така без електрозахранване в интервала около 9 часа и около 14 часа на 7 октомври ще са търновските квартали "Зона В", "Бузлуджа", "Колю Фичето", "Чолаковци", "Дълга лъка" и Западна промишлена зона. Засегнати от планирания от ЕСО ремонт ще бъдат и клиенти от селата Шемшево, Леденик, Момин сбор, Пушево, Балван, Ново село, Ветренци, Беляковец, Присово, Велчево, Плаково, Пречиствателна станция, яз. Йовковци, Къпиновски манастир, южната част на село Самоводене, както и градовете Дебелец и Килифарево.

Ако обаче атмосферните условия не позволяват, ремонтът няма да се извърши и проблеми с тока няма да има.

Доставчикът посочва, ремонтът на двата електропровода "Акация" и "Шемшево", които са собственост на "Националната електрическа компания" (НЕК), налага изключването на две подстанции на "Енерго-Про", които обикновено при проблеми със захранването си прехвърлят товарите. Сега обаче това няма да е възможно и усилията на дружеството са насочени към осигуряване непрекъснатост на електроснабдяването на болници, поликлиники и други обществени сгради. Предвидено е те да бъдат захранени чрез резервни мощности от други съоръжения от електроразпределителната мрежа.

"Енерго-Про" поднесе своите извинения на всички засегнати клиенти на компанията за причиненото неудобство.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?