Квебек разшири програмите за български имигранти

Нови критерии за селекция на имигранти разширяват обсега на програмите, касаещи имиграцията в канадската провинция Квебек, съобщиха от имиграционната служба на Квебек при посолството на Канада във Виена в четвъртък. Изследванията проведени върху пазара на труда в различните региони на провинцията довели до промяна на точковата система, по която се оценяваха кандидатите и отразяващи в по-голяма степен най-търсените професии и професионална квалификация.

Водещи критерии остават образователната степен, професионалният опит, като предишното изискване за минимален стаж от 6 месеца отпада, възраст и познанията по френски и английски език, е обяснил Ги Нолен, представител на Имиграционната служба на Квебек във Виена, цитиран в съобщението.

През 2007 година Квебек планира да посрещне 48 000 нови имигранти. Около 800 сертификата, позволяващи настаняване на територията на Квебек, се очаква да бъдат издадени на български граждани, които отговарят на критериите.

Информационна кампания за разясняване на новите критерии ще се състои на 30 и 31 януари и на 1 февруари 2007 год. съответно в София, Варна и Бургас.

Предварителна информация може да се получи на интернет страницата на Имиграционната служба на Квебек във Виена за България www.immigration-quebec.ca/roumanie

Българската общност в Квебек наброява вече 10 000 души, които работят във всички сфери на икономиката.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?