Кюрдските защитници на Африн спешно искат подкрепления от сирийската армия

Кюрдските защитници на Африн спешно искат подкрепления от сирийската армия

Сирийските правителствени войски трябва да поемат основна отговорност за защитата на Африн от турското нахлуване, заяви по ливанската телевизия "Ал Маядин" командирът на кюрдските "Сили за защита на народа" (СЗН) Сипан Хаму, цитиран от ТАСС. Той призова сирийската армия "спешно да изпрати подкрепления в този граничещ с Турция район".

Кюрдският командир посочи, че в момента се поддържа тясна координация между СЗН и сирийските военни командири.

 

Вчера общоарабският вестник "Ал Хаят" съобщи, че сирийските войски, разположени западно от Алепо, пропускат през своите блокпостове храни, горива и стоки от първа необходимост, предназначени за жителите на Африн (1,5 млн. души), които се нуждаят от хуманитарна помощ. По данни на вестника, за защита на мирното население там през райони, контролирани от сирийската армия, се отправят кюрдски доброволци от Шейх Максуд, Кобане и Ел Джезира (провинция Хасака).

Бойците от кюрдските отряди засега успешно отблъскват атаките на формированията на "Сирийската свободна армия" (ССА), поддържани от турска бронирана техника, артилерия и авиация. Съобщава се за 185 убити от ССА, 27 убити турски войници и офицери и148 убити кюрдски бойци от СЗН.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?