КЗК най-сетне разкри заплатите на шефовете си

КЗК най-сетне разкри заплатите на шефовете си

Председателят на Комисията за защита на конкуренция взема заплата в размер 90 на сто от основното месечно възнаграждение на председателя на Народното събрание. Заместниците му са получавали 95% от неговото възнаграждение, а членовете на КЗК - 90% от заплатата на шефа си. Допълнителни възнаграждения за 2014 и 2015 г. не били раздавани. Това разкри антимонополната комисия, предоставяйки достъп до обществена информация на депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков за изплащаните основни възнаграждения и допълнителните бонуси. за 2014-2015 г.

Данните се предоставят четири месеца, след като бяха поискани от тримата народни представители, които осъдиха КЗК за мълчаливия отказ на обществена информация.

"Любопитното е, че КЗК изрично декларират, че не са получавали допълнителни възнаграждения за 2014 и 2015 г. При това положение е странно, че толкова упорито не искаха да отговарят на нашите въпроси. Явно, за да разберем къде е истината ще се наложи същия въпрос за изплатените бонуси да бъде зададен и към новата комисия", коментира Мартин Димитров.

Надяваме се, след създадения прецедент, регулаторите вече да отговарят на граждани по законоустановения ред, без да е нужно да се стига до съда, допълни Петър Славов

Споделяне

Още от Бизнес