КЗК одобри сделката за ЦСКА, "червените" пускат акции на борсата

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за ЦСКА, съобщи изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров пред Sportal.bg.

Продажбата на клуба от "Титан" на "Лира инвестмънтс" не нарушава законите и вече има разрешение за осъществяването ѝ. Така отпадна последната пречка преди двете страни да сключат окончателен договор, след предварителния, подписан по-рано този месец.

В началото на август предстоят заключителни преговори между "Титан" и новото ръководство за финално подписване на договор.

Все още не е ясно кой стои зад "Лира инвестмънтс". Лицето на новите собственици е Александър Томов.

Тодоров съобщи още, че до края на месеца ЦСКА ще пусне 2 078 000 акции на борсата, които представляват 31, 969% от капитала на клуба.

"Не мога да се ангажирам с конкретен срок кога ще стане това, защото първо трябва да подпишем официален договор за продажбата на клуба с "Титан". Надявам се до средата или края на август плановете да са реалност. Законите ни позволяват да пуснем акции в продажба, но само до довнесения капитал (б.а. капиталът на ЦСКА е 6,5 млн. лева, а е внесен 4,422 млн. лева. Т.е. трябва да се довнесат 2.078 млн. лева)", обясни Тодоров.

"Говорено е с много хора, в това число и със сериозни бизнесмени, които обявиха пред нас, че ще си купят акции. Не искам обаче да избързваме. Нали знаете, че едно е на думи, а съвсем друго е когато дойде време за даване на пари. Няма да върнем нито един човек, който пожелае да закупи акции. Всеки е добре дошъл", допълни Тодоров.

Треньорът Стойчо Младенов и бизнесменът Гриша Ганчев вече обявиха, че биха разгледали възможността да си купят акции от клуба.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?