КЗК одобри вливането на "Провидент" в "Изи Кредит"

КЗК одобри вливането на "Провидент" в "Изи Кредит"

Комисията за защита на конкуренцията одобри вливането на фирмата за бързи кредити "Провидент" в "Изи Кредит"  с мотива, че сделката няма да окаже влияние върху пазара на предоставянето на небанкови финансови услуги, който има дял от под 5 на сто и се характеризира с голяма конкуренцията.

Сделката ще бъде финализирана с вписването но обстоятелствата в Търговия регистър, че "Изи Асет Мениджмънт" АД, по-позната за потребителите като "Изи Кредит" (Easy Credit), придобива "Провидент Файненшъл България" ООД, което досега бе собственост на една от най-големите британски групи за небанково потребителско кредитиране Интеренешънън Пърсънъл Файненс" (IPF).

От "Изи Кредит" заявиха, че всички служители на „Провидент“ и техните работни места ще бъдат запазени.

Сделката ще оптимизира търговската структура и географско покритие в страната чрез интеграция на екипите и на използваните добри практики от двете дружества, усъвършенствайки бизнес модела на малките потребителски кредити, посочва новият собственик.

"Планираме да надградим разработеното от нас ноу-хау в сектора и да разгърнем потенциала на компанията, превръщайки "Изи Кредит" в един от най-бързо развиващите се доставчици на финансово-технологични услуги в България“, декларираха от "Изи Асет Мениджмънт".

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?