КЗК разследва търга за речна инфосистема

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала разследване на процедурата за избор на фирма, която да създаде речна информационна система в българската част на река Дунав, известна като БУЛРИС. Проектът се финнасира от Оперативна програма "Транспорт" с 15 млн. лева.

Поръчката, която предизвика голям интерес от чуждестранни и местни фирми, е дадена на Обединение "Булрис 2009", в което влизат компютърната "Си Ен Сис" (CNSys) и Държавното предприятие "Строителство и възстановяване". Сред участниците са още българската "Технологика" и хърватският Център за развитие на вътрешното плаване. Те предложиха цена от 13.5 млн. лева. Изборът им се обжалва от участника с втората най-ниска цена – "Контракс", която беше избрана за изпълнител на проекта за телефон 112. Фирмата е предложила 14.6 млн. лева за изграждането на системата.

БУЛРИС трябва да подобри управлението на корабоплаването по река Дунав в българската ѝ част. Системата ще бъде съставена от 14 центъра за пренос на информация, като оперативното звено ще се намира в Русе.

Жалбоподателят е поискал временна мярка – спиране на процедурата. В срок от 7 дни КЗК трябва да се произнесе по жалбата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?