КЗК върна поръчка на НКЖИ за жп участъка Пловдив - Бургас

КЗК върна поръчка на НКЖИ за жп участъка Пловдив - Бургас

Заради установени нарушения Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) върна поръчката за избор на изпълнител на подготовката на проекта за втората фаза от ремонта на жп линията Пловдив – Бургас, съобщиха от ведомството.

Става въпрос за обществената поръчка на за оценка на съответствието на всички части на инвестиционните проекти по проект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас - Фаза 2". Възложител на поръчката е Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Правният анализ на КЗК по преписката е установил, че офертата на ЕТ "Ел Транс инженеринг – ВМ" не е изготвена в съответствие с изискванията на НКЖИ.

Тъй като комисията за провеждане на процедурата не е отразила несъответствията в офертата в протокола от работата си, кандидатът не е получил възможност да представи редовни документи за участие в процедурата поради пропуск на НКЖИ, посочват от КЗК.

По тази причина КЗК отменя решението на генералния директор на НКЖИ за класиране на участниците и връща процедурата на етап разглеждане на документите за подбор на участниците.

Прогнозната стойност на тази поръчка е 315 176 лева без ДДС.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?