Л. Павлов с влошено здраве, не го местят в болница

Задържаният Любомир Павлов е във влошено здравословно състояние, но прокуратурата отказва да го премести от следствения арест в МВР болница, твърди адвокатът му Илиян Василев. Той прочете медицинското заключение от прегледа на клиента му, извършен в петък от лекари на болницата на затвора, в което се препоръчва Любомир Павлов да бъде настанен в неврологичното отделение на МВР болница.

Още в четвъртък късно вечерта адвокатът съобщи, чакайки пред следствения арест, че клиентът му се е почувствал зле, но по нареждане на висш прокурор е отказано да го закарат до МВР болница и го преглежда лекарката на следствието. Преди около четири години Любомир Павлов претърпя тежка катастрофа и преживя сериозни операции.

В петък следобед БТА съобщи, че Любомир Павлов, който вече е преместен в ареста на Централния затвор, отново е бил прегледан от специалисти от болницата. Лекарите констатирали, че не се чувства добре. Експерти смятат, че задържането му е опасно за физическото и психичното му здраве.

В същото време градският прокурор Бойко Найденов отказа да съобщи дали обвиняемият ще бъде изведен от Централния затвор и преместен в болнично заведение. "Ако здравословното състояние на който и да било задържан налага да бъде преместен в болнично заведение, то същият ще бъде преместен. Във всеки такъв случай се прави преглед от съответния лекар, който дава компетентното си мнение и ние се съобразяваме с него", обяви Найденов.

Адвокат Василев обаче твърди, че в четвъртък вечерта е видял прокурорско разпореждане за преместването на Павлов в МВР болница заради влошеното му здраве, което било отменено от по-висшестоящ прокурор.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?