Лъчезар Кръстев е новият зам.-директор на агенция "Митници"

Лъчезар Кръстев е новият зам.-директор на агенция "Митници". Той е назначен със заповед на финансовия министър Петър Чобанов, съобщиха от Министерството на финансите.

 

В началото на ноември беше сменен шефът на агенция "Митници" като на мястото на Кирил Желев беше назначен Павел Тонев, бивш шеф на Регионалната митническа дирекция в Пловдив.

 

Кирил Желев изкара два месеца на директорския стол в митниците, след което беше повишен до зам.-министър на финансите – пост, който заемаше и по времето на тройната коалиция. В същото време планираните приходи от акцизни стоки продължават да изостават в бюджета, показват данните от изпълнението му към края на септември.

Лъчезар Кръстев ще е вторият зам.-директор в митниците и ще отговаря за акцизите, митническите режими и процедури, тарифна политика и информационните системи, е посочено в съобщението на финансовото министерство.

 

Другият зам.-директор на митниците е Николай Попов, който е без допуск до класифицирана информация, въпреки че оглавява ресора митническо разследване и разузнаване.

 

Трудовата кариерата на 44-годишния Кръстев е свързана изцяло с митниците. Той започва работа в агенцията през септември 1991 г. като митнически полицай и последователно минава през длъжностите митнически инспектор, главен експерт в дирекция "Митнически режими и процедури", ръководител сектор, началник на отдел "Митническо складиране, складове под митнически контрол, свободни зони и свободни складове", началник на митническо бюро "Обеля" и началник на митническо бюро "София-Изток" към Митница Столична община.

 

Лъчезар Кръстев е е роден 4 май 1969 г. в Свищов. Завършил е висшето си икономическо образование в Стопанска академия "Димитър Ценов“ в Свищов. Владее немски и английски език, е посочено в биографичната му справка.

Споделяне

Още по темата

Още от България