"Лафка" затваря обектите си

"Лафка" затваря обектите си

Веригата от павилиони "Лафка" затваря обектите си в страната от събота. Тя има над 1000 собствени магазина и още около 800 на франчайз. Очаква се те да бъдат затворени след забраната на частните лотарии, чиито талони бяха основен продукт, продаван в "Лафка".

Част от магазините на "Лафка" затвориха още преди десетина дни – след обвиненията срещу собственика на "Национална лотария" Васил Божков и последвалата законова промяна, с която частните лотарии бяха забранени.

За затварянето на павилионите на "Лафка" съобщи в петък първо бургаският сайта "Флагман". По-късно вечерта на сайта на вестник "24 часа" също се появи съобщение, че обектите на веригата затварят, а читателите могат да намерят вестника в други търговски обекти.

"Лафка" е един от основните разпространители на печатни издания в страната. Преди няколко месеца правителството реши да включи в разспространителския бизнес и Български пощи.

В обектите на "Лафка" се продават още цигари и пакетирани храни и напитки. Веригата е концесионер и на спирките на градския транспорт в Пловдив.

На сайта на веригата няма съобщение за затварянето на обектите. Такова липсва и на фейсбук страницата на веригата.

"Лафка" е собственост на "Благоевград – БТ", а според информацията в Търговския регистър краен собственик на фирмата е австриецът Волфганг Рекендофер. Веригата е част от "Булгартабак холдинг", в който акционер беше депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е и медиен издател. Публична тайна е, че през последните години разпространението на печата беше концентрирано във фирми, свързвани с народния представител и издател след картбланш на Комисията за защита на конкуренцията.

Дружеството, което притежава веригата "Лафка", е заложено срещу кредит от 34.4 млн. лева от Първа инвестиционна банка. 

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес