Лари Флинт настоя за държавна помощ за порноиндустрията

Двама американски "порнокрале", единият от които легендата Лари Флинт, поискаха от американския Конгрес помощ от 5 млрд. долара за техния сектор, предадоха световните медии.

Издателят на списание “Hustler” Лари Флинт и колегата му Джо Франсис, създател на серията DVD-та "Girls Gone Wild" се "съюзиха" и поискаха от Конгреса "спасителен план, подобен на този, който искат и трите най-големи американски производители на автомобили".

“Конгресът на САЩ, изглежда, е готов да подкрепи основните отрасли на американската индустрия, и ние смятаме, че заслужаваме същото отношение”, заяви Франсис.

Независимо от това, че по думите на Флинт и Франсис, тяхната “13-милионна индустрия е далече от крах”, Франсис отбеляза, позовавайки се на собствени източници, че през 2008 г. доходите от продажба и издаване на DVD и дискове са се понижили с 22%, тъй като хората вече отдават предпочитанията си на интернет.

Двамата "порнокрале" привеждат като аргумент, че хората са депресирани заради икономическата рецесия, което се отразява зле на сексуалната им активност. "Това е много лошо за здравето на нацията. Американците могат да се справят без коли, но не и без секс", смятат те.

Споделяне

Още от Свят