Лари Флинт предлага 10 милиона долара за компромат за Тръмп

Доналд Тръмп и Лари Флинт

Издателят на американското порносписание "Хъслър" Лари Флинт предложи "до 10 млн. долара" за всеки, който предостави информация, водеща до импийчмънт и отстраняване от поста на президента Доналд Тръмп, в обява на цяла страница в неделното издание на "Вашингтон пост", предаде Асошиейтед прес.

По време на президентската кампания миналата година Флинт предлагаше 1 милион долара за онзи, който предостави видео или аудиозапис, "хванал" Тръмп в противозаконно или сексуално непристойно поведение.

В рекламата във вестника Флинт търси "димящо дуло" - неопровержимо инкриминиращо доказателство, годно да бъде публикувано и да свали Тръмп от поста.

Флинт изброява многобройни причини, поради които според него Тръмп трябва да бъде отстранен - компрометиране на вътрешната и международната политика, произнасяне на стотици нагли лъжи, груб непотизъм и назначаване на неквалифицирани личности на високи постове.

В края на обявата са публикувани безплатен номер и имейл адрес.

По думите на Флинт процесът на импийчмънт е "мръсна, скандална работа, но алтернативата - още три години дестабилизираща дисфункция - е по-лоша".

"Смятам, че е мой патриотичен дълг и дълг на всички американци да се отървем от Тръмп, преди да стане твърде късно", пише авторът на обявата.

Споделяне

Още от Свят