Лари Кинг е в болница с Covid-19

Лари Кинг е в болница с Covid-19

Известният американски телевизионен водещ Лари Кинг е хоспитализиран с Covid-19, съобщава Си Ен Ен.

87-годишният Кинг е в медицинския център "Cedars Sinai" в Лос Анджелис повече от седмица. Поради противоепидемичните протоколи на болницата, децата на Кинг не могат да го посещават.

Кинг, който има диабет тип 2, се е сблъсквал с редица медицински проблеми през годините, включително няколко инфаркта и петорна байпас операция през 1987 г. През 2017 г. Кинг разкрива, че е бил диагностициран с рак на белия дроб и е претърпял успешно операция за лечение.

Собствените му медицински проблеми го вдъхновиха да създаде фондация "Лари Кинг Харт", организация с нестопанска цел, насочена към подпомагане на неосигурени лица да плащат за здравни грижи.

Кинг беше домакин на "Лари Кинг на живо" на Си Ен Ен в продължение на 25 години, интервюирайки кандидати за президенти, известни личности, спортисти, филмови звезди и други. Той се пенсионира през 2010 г., след като засне повече от 6000 епизода от шоуто.

Но не издържа да стои дълго извън светлините на прожекторите.

През 2012 г. той стана водещ на предаването "Лари Кинг сега", излъчвано три пъти седмично по телевизия "Ора", цифрова мрежа по заявка, която той съоснова с мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим, според "Форбс".

Миналата година две от децата на Кинг умряха в рамките на седмици едно от друго. Синът му, 65-годишният Анди Кинг, почина от инфаркт в края на юли, последван от дъщерята на Кинг, 52-годишната Чая Кинг, която почина през август малко след като бе диагностицирана с рак на белия дроб.

Туитър акаунтът на Кинг има 2,4 милиона последователи. Последният му туит беше на 26 ноември, когато той пожела на последователите си честит Ден на благодарността.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?