Латвийци взеха трите мултиплекса от втория етап на цифровизацията

Латвийци взеха трите мултиплекса от втория етап на цифровизацията

“Хану Про България”, която е част от латвийска компания за интегрирани медийни системи, ще изгражда трите мултиплекса от втория етап на цифровизацията на мрежата за радиоразпръскване, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията в понеделник.

Специализираната в създаването на аудио-визуални технологии фирма победи конкуренцията на фирмата “Адепто“, след като се оказа, че само двете компании отговарят на изискванията на конкурсната процедура. Останалите четирима кандидати - "Интерактив медия сървисиз", "Булсатком", "Тесла България“ и словенците “Тауърком“, които спечелиха първите два мултиплекса от изграждането на цифровата мрежа, не са били допуснати до финалната фаза..

Съгласно условията на обявения през април 2009 г. конкурс победителят трябва да започне излъчване на “островен” принцип допълнителните три цифрови мрежи в градовете Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Русе, София и Стара Загора до юли 2011 г. Благоевград, Кърджали, Плевен, Смолян и Шумен също трябва да се покрият до януари 2012 г., а до юни 2015 г. да се покрият почти 90 на сто от територията на страната.

“Хану Про“ получава разрешително за срок от 15 години.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?