Лавров: Русия е готова да възобнови сътрудничеството с Европа

Сергей Лавров
Русия е готова да възобнови работата на всички канали за сътрудничество с европейските държави без каквито и да било предварителни условия, обяви днес министърът на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.
 
На обща пресконференция след среща в Москва с португалския му колега Аугущу Сантуш Силва, руският външен министър отбеляза, че страната му "демонстрира достатъчно добра воля" а подновяване на сътрудничеството, замразено със санкциите, въведени след украинската криза от пролетта на 2014 г.
 
Русия няма да води преговори по условията за вдигане на наложените ѝ санкции, подчерта в същото време Лавров. Той обърна внимание на "обективната заинтересованост на нашите делови кръгове" от отменяне на наказателните мерки.
 
Нарастващата военна активност на НАТО близо до руските граници подкопава стратегическата стабилност и доверието в Алианса, предупреди Лавров.
 
Руският външен министър отбеляза, че е запознал подробно португалския си колега с усилията, "предприети от (страната му) за пълното и последователно изпълнение на Минските споразумения", и за "контрапродуктивните действия на Киев".
Споделяне

Още от Свят