Лавров: Русия няма общ подход със САЩ за борба с "Ислямска държава"

Лавров: Русия няма общ подход със САЩ за борба с "Ислямска държава"

Русия и САЩ са съгласни, че са изправени пред общата заплаха от "Ислямска държава", но подходите им за борба с нея са различни. Това заяви в малайзиската столица Куала Лумпур руският външен министър Сергей Лавров, след като се срещна с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде Ройтерс.

"Всички ние сме съгласни, че ИД е обща заплаха, зло за всички. Съгласни сме, че трябва да положим общи усилия, за да се борим с това явление колкото е възможно по-скоро и по-ефикасно. Засега нямаме общ подход по въпроса как конкретно да го направим, с оглед на сблъсъка между различни играчи на бойното поле, включително въоръжените отряди на сирийската опозиция", каза Лавров. Изявлението му бе предавано на живо от Малайзия по руската държавна телевизия, посочва Ройтерс.

Ройтерс цитира и следните думи на Лавров в интервю за Канал Новини - Азия (Channel News Asia) : "Президентът Обама заяви публично през 2009 г., че ако иранският ядрен проблем бъде уреден, няма да е нужна противоракетна отбрана в Европа. Изглежда той не е казал истината".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?