Лавров: В САЩ си затварят очите пред русофобите

Лавров: В САЩ си затварят очите пред русофобите

Властите в САЩ се опитват да си затварят очите пред действията на русофобите и това положение не може да се нарече нормално, каза в събота руският външен министър Сергей Лавров в интервю по телевизионния канал "Русия 1", цитиран от ТАСС.

"Няма съмнение, че в САЩ има немалко политици, включително и действащи, и сътрудници на (сегашната) администрация, които напълно съзнават ненормалността на създалото се положение, при което всеки ход се преценява с оглед на това как на него ще реагират русофобите, - отбеляза Лавров. - Смятам, че това е просто печална страница от американската история."

Отговаряйки на въпрос би ли искал да разговаря с държавния секретар на САЩ след поредния цикъл от санкции, той посочи, че "не за това става дума". "Искаме или не искаме, харесва ли ни или не, това все пак ни е работата. Длъжни сме да работим с всички колеги, каквито и проблеми да възникват в отношенията", каза Лавров.

"Не сме от тези страни, които застават в позата на "обиден" - щом сте казали за нас нещо не съвсем правилно, то, видите ли, няма да разговаряме. Това не е нашият метод. Ние винаги оценяване принципно действията на нашите партньори, когато сме несъгласни с тях. Но никога не затръшваме вратата", подчерта руският външен министър. 

Споделяне

Още от Свят