Лечков говори за кметска партия, Борисов увърта

Когато реша да правя партия, ще ви информирам, заяви в сряда столичният кмет Бойко Борисов. По думите му необходимостта да се появят нови лица и партии кара всички, които имат такъв интерес, да се свързват с него.

По-рано кметът на Сливен Йордан Лечков заяви пред бТВ, че има идея да създаде партия или сдружение на кметовете в страната, която да се яви на следващите местни избори през 2007 година.

“Кметът има големи отговорности и трябва да решава всякакви проблеми, а в крайна сметка ръцете му са вързани. След президентските избори идват кметските и смятам, че всички кметове имат своя електорат и трябва да концентрират силите си”, мотивира идеята си бившият футболен национал, който е в приятелски отношения с Бойко Борисов.

В коментар столичният кмет настоя неговото име да не бъде свързвано с каквато и да е формация.

Той уточни, че ако прави партия, в нея ще влизат много хора с различни професии и възрасти, без да се делят на леви и десни, нито по етнически признак.

След изявленията си по-рано тази седмица, че засега симпатизира единствено на “Атака”, в сряда Борисов каза, че натискът, който "Атака" започва да упражнява върху държавата, кара много хора да се страхуват, добави Борисов.

Споделяне

Още от България