Лечков говори за кметска партия, Борисов увърта

Когато реша да правя партия, ще ви информирам, заяви в сряда столичният кмет Бойко Борисов. По думите му необходимостта да се появят нови лица и партии кара всички, които имат такъв интерес, да се свързват с него.

По-рано кметът на Сливен Йордан Лечков заяви пред бТВ, че има идея да създаде партия или сдружение на кметовете в страната, която да се яви на следващите местни избори през 2007 година.

“Кметът има големи отговорности и трябва да решава всякакви проблеми, а в крайна сметка ръцете му са вързани. След президентските избори идват кметските и смятам, че всички кметове имат своя електорат и трябва да концентрират силите си”, мотивира идеята си бившият футболен национал, който е в приятелски отношения с Бойко Борисов.

В коментар столичният кмет настоя неговото име да не бъде свързвано с каквато и да е формация.

Той уточни, че ако прави партия, в нея ще влизат много хора с различни професии и възрасти, без да се делят на леви и десни, нито по етнически признак.

След изявленията си по-рано тази седмица, че засега симпатизира единствено на “Атака”, в сряда Борисов каза, че натискът, който "Атака" започва да упражнява върху държавата, кара много хора да се страхуват, добави Борисов.

Споделяне

Още от България

За коя политическа сила ще гласувате на изборите?