Лечков се захваща с четене на книги по съвет на Румен Петков

Лечков се захваща с четене на книги по съвет на Румен Петков

Кметът на Сливен Йордан Лечков каза, че се е вслушал в съвета на вътрешния министър Румен Петков да чете книги и започва с “Овчарчето Калитко” и “Биографията на Павлик Морозов”.

Преди ден Румен Петков коментира идеята на Лечков за преминаване на полицията към подчинение на общините по подобие на шерифските структури като последица от прекаленото гледане на филми и никакво четене на книги.

В четвъртък сливенският кмет и бивш футболен национал каза, че рано сутринта отишъл в градската библиотека и си извадил читателска карта.   

“Взех присърце съветите на министъра и ще се постарая да наваксам това, което съм пропуснал през последните 40 години, както каза той", заяви Лечков и допълни, че започва своето ограмотяване с книгите “Овчарчето Калитко”, “Най-младият син на Партията” и “Биографията на Павлик Морозов”.

“Особено съм впечатлен от примера на пионера Павлик Морозов, предал на милицията баща си, защото бил мръсен кулак и собственик на земя”, каза Лечков. По думите му времето само раждало необходимостта от книгите, които трябва да се четат.

“Надявам се в началото на следващия ми кметски мандат, което ще съвпадне с началото на края на мандата на правителството, да намеря време и за малко детективски романи. Опитът на Поаро, на Шерлок Холмс и на Филип Марлоу със сигурност трябва да бъде приложен, защото дотогава делата за смъртта на сливенския таксиметров шофьор, на сестрите Белнейски и на кмета на Елин Пелин, да не говорим за някои от “знаковите” убийства и покушения, ще бъдат дотолкова отлежали, че само те могат да ги разрешат", каза кметът, като направи уговорката, че с тези думи връща “дружеската закачка” на министър Петков и не смята да се засяга от нея.

 “Аз също мога да посъветвам министъра нещо, от което не трябва да се засяга. Нека да се вгледа внимателно в работата на колегата Зеленогорски в Плевен, който много успешно си кметува два мандата след управлението на бившия кмет Румен Петков, и да помисли дали с бездействието на подчинените си няма да направи много успешен мандата и на следващия министър на вътрешните работи", каза Лечков.

Споделяне

Още от България