mediapool.bg Ти си това, което четеш

Легендата на грънджа Крис Корнел се е обесил

19:47 | 19 май 2017 | 0 коментара

Крис Корнел

Бившият фронтмен на "Саундгардън" и "Аудиослейв" Крис Корнел се е обесил, съобщиха световните информационни агенции. Те цитират службата по съдебна медицина в окръг Уейн, в северния американски щат Мичиган.

52-годишният Корнел бе открит мъртъв в банята на хотел в Детройт след концерт на групата в града.

Жената на певеца обяви, че случилото се ѝ изглежда необяснимо и е сигурна, че мъжът ѝ не би причинил подобно нещо на децата им. Тя предполага, че това вероятно е страничен ефект от хапчетата срещу гневни изблици, които Корнел е приемал.

Вики Корнел каза, че лично е помолила охраната да провери съпруга ѝ в сряда през нощта, след като говорила с него и забелязала, че заваля думите. "Той беше различен. Каза ми, че е взел едно или две в повече лекарства "Ативан", заяви тя пред Ройтерс.

Хапчетата, които са общо достъпни за лечение на депресия, са му били предписани от лекар. При предозиране обаче имат тежки странични ефекти като увеличаване на безпокойството, загуба на паметта, халюцинации, възбуда и объркване. 

Производителят на лекарството "Пфайзер" не е дал коментар.

Певецът е споделял публично проблемите си с едновременното приемане на алкохол и психотропни медикаменти, като и пристъпите на депресия и агорафобия (страх от открити пространства – б.р.).

Още от Общество