Легенди и фенове убеждават Гриша Ганчев да не напуска ЦСКА-София

Акциите на тима ще се продават за 76 хиляди лева

Гриша Ганчев, сн. БГНЕС, архив

Легенди и фенове се заеха да убеждават бизнесмена Гриша Ганчев да не напуска ЦСКА-София, както се зарече преди два дни. Той твърди, че ще спре да финансира тима и ще предостави акциите му на всеки желаещ, след като една от фенските фракции силно го критикува за политиката му да разпродава по-силните играчи на тима.

Заедно с Ганчев ще напусне и другият основен акционер Юлиан Инджов.

"Напълно разбираме Вашето разочарование от някои мнения на фенове. Разбираме и Ви призоваваме най-искрено да преосмислите решението си. На първо място в името на ЦСКА. Защото Вие доказахте преди повече от пет години, че клубът ще го има и ще жъне успехи благодарение на Вашата всеотдайност към ЦСКА", се посочва в декларация, подписана от Аспарух Никодимов, Димитър Якимов, Петър Жеков и други.

Феновете също призоваха Ганчев да се откаже от намерението си да спре финансирането на тима.

Все още не е ясно дали Ганчев действително ще се откаже от отбора само заради една декларация на недоволни фенове. Той инвестира значителни средства в ЦСКА, а се планира да бъде построен и нов стадион в Борисова градина.

В сряда изпълнителният директор на отбора Пламен Марков уточни, че акциите на тима ще бъдат продадени за 76 хиляди лева.

"За момента интерес към тях няма, тъй като има юридическа процедура, която трябва да премине. Би било хубаво феновете да станат част от собствениците на клуба, но това е трудно постижимо в България. Преди време бе направен опит, като бяха продадени акции за около 1.5 милиона лева, което е недостатъчно за издръжката на отбора", посочи той.

"Доста хора подкрепят безапелационно собствениците и желаят те да останат и да продължат дейността си в ЦСКА. Не мога да кажа дали Гриша Ганчев може да размисли. Ние с него имахме разговор, в който аз се опитах да му повлияя. Той обаче бе категоричен, че решението му е окончателно", каза Пламен Марков пред БНТ.

"В ситуация на пандемия трудно се прави бизнес. ЦСКА се нуждае от сериозен финансов ресурс, за да се издържа. Тези средства трябва да дойдат отнякъде. Процесът свързан с финансирането е свързан с продажби, за да могат всички да получават възнагражденията си и всичко да се движи по план. Продажбата на футболистите зависи единствено от собствениците. Освен това ние привлякохме двама перспективни футболисти, които, смятам, че могат да го заменят отлично", допълни той.

Марков каза, че не е говорил с Христо Стоичков, който е миноритарен собственик.

Без значение какво ще се случи, в следващите предизборни седмици ще има силно напрежение и около ЦСКА. От месеци не е ясно бъдещето на "Левски", след като се оттегли Васил Божков.

Новината идва в момент, в който името на Ганчев е намесено в скандала със закупените от МВР джипове.

Наскоро от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ обявиха, че силовото ведомство трябва да върне над 6 млн. евро, изхарчени за покупка на джипове заради опорочена обществена поръчка.

Според ОЛАФ критериите за избор на колите са били едностранно променени от МВР и са купени недостатъчно мощни автомобили. Става дума за 290-те джипа "Грейт Уол", купени от компанията "Българска автомобилна индустрия", свързана с бизнесмена Гриша Ганчев.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?