Лейбъристите ще подкрепят Камерън, за да не бъде ограничен трудовият пазар

Депутатите от опозиционната Лейбъристка партия ще гласуват заедно с депутатите от управляващите партии, за да не допуснат разбунтувалите се консерватори да наложат отново ограничения на трудовия пазар за българи и румънци до 2018 г., пише британският вестник "Гардиън", цитиран от БТА.

Премиерът Дейвид Камерън започна преговори с разбунтувалите се депутати от неговата партия. Според източници от Лейбъристката партия нейният лидер Ед Милибанд е решил, че правителството трябва да бъде подкрепено, за да не се допусне Великобритания да наруши законите на Европейския съюз, пише "Гардиън".

Решението на лейбъристите да подкрепят правителството може да умножи редиците на консерваторите отцепници начело с депутата Найджъл Милс, които искат да върнат временния контрол над румънски и български работници до 2018 г.

Правителството се надява да убеди отцепниците да не гласуват за проекта на Милс, а да подкрепят предложена поправка към закона за имиграцията, която ще задължи бъдещите правителства да публикуват детайлни прогнози за миграцията от бъдещи страни членки на Европейския съюз, преди да се водят преговори по договор за присъединяване. Лейбъристите също ще подкрепят този текст.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?