Лекар от болницата в Стара Загора уволнен за расистки коментар

Лекар от болницата в Стара Загора уволнен за расистки коментар

Доцент Иван Трифонов, завеждащ родилното отделение в акушеро-гинекологичната клиника на университетската болница в Стара Загора ще бъде уволнен дисциплинарно заради качени във Фейсбук снимки на пациентка, придружени от обидни коментари. Това съобщи в четвъртък директорът на лечебното заведение Йовчо Йовчев.

Във профила на акушеро-гинекологичното отделение във Фейсбук Трифонов качил снимки, на които позира с окървавена престилка заедно със свои колеги до току-що родила пациентка.

Снимките са придружени от текст, озаглавен "Равносметка на едно банално нощно дежурство”, който гласи: "Доц.Трифонов, Д-р Мангърова и Д-р Танчева в поредното спасяване на живота на циганка с N-раждане, напречно положение на плода, предруптурно състояние на матката, с тежка пневмония и 42 градуса телесна температура... Освен всичко беше яла някакви гадости, което наложи да отваряме червото да се убедим, че не е глътнала джобен часовник... Ситуацията, разбира се, се развива в 4 часа сутринта, събота срещу неделя... P.S.- не се оплакваме! Хвалим се !".

Текстът и снимките предизвикаха вълна от възмущение в социалната мрежа, което предизвика и реакцията на ръководството на болницата.
"Доцент Трифонов ще бъде дисциплинарно уволнен, от останалите съм изискал писмени обяснения. Това е погазване на всякакви етични норми на поведение между лекар и пациент” , заяви директорът на болницата д-р Йовчев.

Текстът и снимките вече са свалени от страницата на АГ отделението.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?