Лекар получи юмрук в лицето от роднина на починал пациент

Лекар от многопрофилната болница във Враца е с тежки травми след като близък на починал пациент го ударил в лицето. Инцидентът е станал в сряда сутринта.

Застъпилият на дежурство лекар от отделението по анестезиология и интензивно лечение Николай Н. излязъл от отделението, за да съобщи на близките на починалия през нощта пациент Милен Д. лошата вест.

25-годишният Милен от врачанското село Девене бил приет преди два дни в кома след поредица от исхемични инсулти.

Когато чул тъжната новина, братовчедът на починалия Милен Дико Д., който чакал заедно с баща му и брат му пред отделението, нападнал лекаря. Той му нанесъл само един силен удар с юмрук, но от него анестезиологът паднал на земята с разбито лице.

Колегите му, които се притекли на помощ, установили, че е получил тежка лицево-челюстна травма. Той е транспортиран във Военно-медицинска академия в София, като предстои да бъде опериран и лекуван.

Срещу Дико Д. е започнато бързо полицейско производство, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Красимир Василев.

Само преди няколко дни близки на пациентка разбиха вратата на реанимацията на Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен и нанесоха побой на медицинския екип. Причината бе, че лекарите отказали да пуснат в отделението консумиращите отпред алкохол роднини на болната жена.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?