Лекар в “Пирогов“ бе задържан с подкуп

Лекар в “Пирогов“ бе задържан с подкуп

При акция в петък на звеното за икономическа престъпност в столичното VI-то РПУ бе задържан в момент на получаване на подкуп анестезиолога от урологична клиника към института за спешна помощ “Пирогов“ д-р Марио Сарафов. Информацията бе съобщена от ръководството на болницата.

Все още от МВР не са съобщили точната сума на получените пари. По първоначални данни става дума за подкуп от 60 лева. На лекаря е наложено първоначално полицейско задържане от 24-часа. Образувано е дознание за корупция. Ръководството на “Пирогов“ коментира, че ще уволнят лекаря едва след като правоохранителните власти изрично докажат вината му.

Това е вторият случай в същата болница само в разстояние на една година. След сигнал подаден сигнал от граждани през март бе задържан хирург от болницата за спешна помощ, който е поискал 1500 лева, за да извърши операция.

В кулоарите на парламента здравният министър Радослав Гайдарски коментира, че не е учуден от вестта за поредния задържан с подкуп лекар. Според него всички много ясно виждали, че все по-често “се случват тези неприятни инциденти с лекари“. За конкретния случай Гайдарски обясни, че научава за ареста от медиите, но обеща да провери за какво точно става дума.

“Забелязвала се тенденция да се взимат подкупи от лекари, които не са толкова големи специалисти в областта в която работят. Някои дребни душички непрекъснато излгат професията. Случващото се е безобразие“, добави министърът и провъзгласи за налично споразумение с директора на “Пирогов“ в “такива случаи да се действа с твърда ръка“.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?