Лекари оперираха на фенер заради спрян ток в горнооряховската болница

Лекари оперираха на фенер заради спрян ток в горнооряховската болница

Лекари от болницата в Горна Оряховица са правили спешна операция под светлините на фенер след като буря прекъсна електрозахранването и лечебното заведение остана без ток за 12 часа, съобщи dariknews.bg.

В 20:30 часа в четвъртък е спряло електрозахранването, като дежурните медици започнали да звънят на енергото, за да отстрани аварията.

“В такива извънредни ситуации се включват генератори в различните отделения”, обясни управителят на болницата д-р Иван Иванов. При аварията резервни генератори са включени в родилното отделение и реанимацията, но на други лекари се наложило да работят на тъмно.

В 23 часа пациент със сериозни наранявания е постъпил за лечение. Дежурният лекар д-р Елиас Хаддад обясни, че медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там вратата се регулира от ток.

Той помолил охраната в Спешното отделение да услужи с голям фенер, за да направи операция. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента.

Интервенцията приключила благополучно към 23:30 часа. Електрозахранването в болницата е пуснато тази сутрин около 8.30 часа.

“За щастие нямаме никакви инциденти, няма пострадали пациенти от аварията, но нямам обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно отстраняваха щети в училищата и то през лятната ваканция”, коментира възмутен д-р Иванов.

В Спешното отделение лекарите са работили на свещи, за щастие е нямало тежки случаи. 

Споделяне

Още от България