Лекари от "Пирогов" отново протестираха срещу директора си

Лекари от "Пирогов" отново протестираха срещу директора си

Лекари от "Пирогов" излязоха за втори ден на протест в сряда с обвинения за лошо управление към директора проф. Асен Балтов. Петдесетина лекари, медицински сестри и санитари се събраха пред централния вход на болницата и поискаха оставката на директора. Те заплашват с колективни оставки в ключовите за болницата звена.

Протестиращите обвиняват директора Асен Балтов в своеволия и скандални назначения. Преди ден те изпратиха и писмо до здравния министър, с което го запознават със ситуацията в болницата. То беше подписано от синдикалната секция на “Подкрепа“ в лечебното заведение, но в последствие от профсъюа се разграничиха от него.

Във вторник здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че протестира малка част от персонала и при това исканията им не се припознават от останалите работещи в лечебното заведение. Министърът е назначил проверка в болницата.

Междувременно от "Пирогов" изпратиха официално съобщение до медиите в сряда, в което посочват, че лечебното заведение продължава да работи при нормални режим и натовареност. "Всички звена оказват денонощна медицинска помощ, въпреки опитите да се създава напрежение", посочват оттам.

"През последното денонощие над 600 души са потърсили помощ в "Пирогов", повече от 130 от тях са оставени за лечение в болницата", казаха от лечебното заведение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?