Лекари от Враца на съд за присвояване на 32 476 лева

Болницата във Враца

Прокуратурата внесе в съда делото срещу трима лекари от Враца, които са обвинени в присвояване на 32 476 лева от многопрофилната болница в града.

Историята започва с разкриването на отделението по "Съдова хирургия" в болницата през 2013 г. За да отговаря на медицинския стандарт за съществуване на такова отделение, трябва да бъдат назначени поне двама лекари с тази специалност. Единият е началникът на отделението Румен Цветанов. Другият "назначен" е Халил Мехмед.

Проблемът е възникнал с втория лекар, защото прокуратурата е установила, че той никога не е работил в болницата във Враца. Д-р Мехмед е водил практиката си в област Шумен. Това не е попречило на ръководството на болницата във Враца да му превежда пари за участие в сложни операции, дежурства и т.н. За целта е бил изготвен дори фалшив график на лекарите в отделението.

Заради измамата прокуратурата изправя на съд за присвояване двамата шефове на болницата във Враца в периода, в който д-р Мехмед е "работил" за тях – Орлин Цветков и Светозар Луканов. Обвинен за улесняване на присвояването е шефът на отделението Румен Цветанов.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?