Лекари съдят шефа си за дискриминация, не ги пуска да оперират

Четирима лекари от варненската многопрофилна болница "Света Ана" са подали жалба в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу началника на клиниката по гинекология в лечебното заведение.

Оплакванията са за това, че постепенно четиримата доктори били игнорирани от оперативния процес в клиниката, който представлява основната работа там.

Това водело до намаляване на възнагражденията им по клинични пътеки и се стигало до "абсурда заплатите им да бъдат по-ниски от тези на помощния персонал".

В същото време жалбоподателите твърдят, че за сложни операции влизат като екип специализиращи лекари с неопределен статут.

Когато четиримата лекари попитали началника си защо не ги пуска да оперират, той им отговорил, че така е преценил и ако не им харесва, да напуснат.

Двама от подалите жалбата лекари са с по 8 години стаж в клиниката, другите двама – с 20 и 21 г. стаж в това лечебно заведение. Един от жалващите се лекари твърди, че е бил подложен и на "безпардонни коментари и намеци от страна на ръководството на клиниката относно турския му етнос".

Заседанието по делото в КЗД е в понеделник.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?