Лекарите от болницата в Карлово оттеглиха оставките си

Лекарите от болницата в Карлово оттеглиха оставките си

Медиците от общинската болница в Карлово оттеглиха предизвестията си за напускане в понеделник след близо двучасовата среща с областния управител Дани Каназирева.

16 от 20-те лекари в болницата в Карлово подадоха оставка в края на миналата седмица заради решението на областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет за Covid-19 в лечебното заведение.

На срещата в понеделник е постигнато съгласие в срок от 10 дни да бъде изготвено и подписано споразумение между Центъра за Спешна помощ и болницата по какъв начин да бъде организирана съвместната дейност между двете лечебни структури, така че да бъде гарантирана спешността при обслужване на пациентите. До подписване на споразумението приемният кабинет няма да работи.

"До този момент не бяхме наясно какво се случва. След днешния разговор решихме, със съгласието на всички колеги, да си оттеглим предизвестията в името на това да се постигне договореност между Спешна помощ и болницата и да се реши по какъв начин ще работим и консултираме пациенти. Ние и до сега не сме оставяли при нужда пациент на Спешна помощ, без да е консултиран, но нямаме сили да поемем още един кабинет. Надяваме се нещата да се регулират и да решим спорните въпроси", заяви д-р Дориана Маринова, която е председател на местната структура на регионалната колегия на БЛС и е педиатър в болницата. 

На срещата са присъствали директорът на Спешна помощ-Пловдив д-р Иван Стойнов, д-р Сийка Димчева от РЗИ и секретарят на пловдивската колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Георги Кръстев.

По думите на д-р Сийка Димчева работата на лечебното заведение трябва да се организира така, че на пациентите да бъде осигурено 24-часово обслужване на пациентите при спешност на територията на Община Карлово.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус