Лекарката, приела починалото дете в болница, се връща на работа

Лекарката, приела починалото дете в болница, се връща на работа

Педиатърът д-р Елена Георгива, която прие 3-годишния Александър в специализираната детска болница "Проф. Иван Митев" и в последствие родителите хвърлиха върху нея вината за смъртта на детето, се връща отново на работа след като назначената по случая проверка установи, че няма медицински пропуски.

Д-р Георгива заяви пред Нова телевизия, че не е изненадана от резултата от проверката и го е очаквала, а за починалото дете е било направено всичко възможно.

"Нищо повече не може да се каже на едно семейство, което е загубило дете, освен дълбоко състрадание. Аз всеки път, когато си тръгна от работа, си задавам въпроси. На въпроса дали съм спала спокойно - не не съм. Но не само сега - лекарите много рядко спят спокойно", каза още тя.

Георгиева каза, че последните три седмици били изключително тежки не само за нея, но и за близките ѝ. "Едиснтвеното, което мога да кажа, е да се извиня на моето семейство и на моите деца, защото те понесоха най-голямата тежест", заяви тя.

Въпреки трагичния случай, пред д-р Георгиева не стоял въпросът дали да се върне отново на работа. "При тази подкрепа, която получих от родителите, нямам избор освен да продължа да лекувам", каза тя.

Георгиева е изпратила писмо до премиера Бойко Борисов. "Репликата "възмездие" породи след себе си много последствия и в този смисъл съм се обърнала към министър-преседателя. След като приключи одитът и вече е ясно, че няма лекарска грешка, в името на честта на българския лекар, нека да се изясни", призова тя.

Отговорът от Министерския съвет е, че по случая се е сезирала прокуратурата и след приключване на разследването ще се произнесат компетентните органи.

След приключването на проверката подкрепа за несправедливо обвинените колеги изрази и България лекарски съюз.

"За съжаление, този нещастен случай доведе до това, че неоснователно бяха обвинени колеги, които се бориха за живота на детто. Стигна се дотам, че уважавани лекраи да бъдат опетнени без доказателства", заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?