Лекарският съюз ще подпише Националния рамков договор за 2014 г.

Лекарският съюз ще подпише Националния рамков договор за 2014 г.

Българският лекарски съюз (БЛС) реши в събота да подпише Националният рамков договор за 2014 година, съобщи пресцентърът на организацията. БЛС проведе извънреден събор, обсъждайки новите предложения в първичната, специализираната и болничната медицинска помощ от последните дни.

Основното недоволство на лекарите остават недостатъчните средства за финансиране на отделните медицински дейности и ще продължава да настоява за увеличаване на ресурса в сектора, казват от съсловната организация.

По време на дебатите са се чули възражения, че лекарите отново се налага да направят компромис, тъй като увеличението, предложено в новия рамков договор, не е достатъчно.

Въпреки това с мнозинство е решено официалното подписване да се проведе по план - на 18 декември на церемония в Министерство на здравеопазването.

Заместник-управителят на здравната каса д-р Динчо Генев е заявил по време на събора, че с наличните средства, разчетите за догодина са най-доброто, което и двете страни са могли да договорят.

"Това, заради което миналата година не подписахме договора, сега е изпълнено. Има и други добри неща, които сме заложили, колкото и да е малко, все пак като цяло ще получим повече", е казал Генев, цитиран от пресцентъра на БЛС.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?