Лесотехническият университет в София се модернизира с 3.8 млн. лв.

Лесотехническият университет в София приключи модернизацията на сградата и библиотечно-информационния си център по европроект за 3.840 млн. лв., от които 3.264 млн. са парите от Европейския съюз, 381 хил. от националния бюджет и близо 195 хил. лв. лични средства, съобщиха от учебното заведение във вторник.

Подобрена е енергийната ефективност в сградата, подобрен е достъпът на инвалиди до сградата и са създадени условия за дистанционно обучение на студенти. Осигурен е електронен достъп до библиотечния фонд чрез места за терминали и места за преносими компютри. Предвидено е помещение за професионален бук-скенер, с чиято помощ библиотечните работници ще имат възможността да дигитализират всяка новопостъпила книга, списание или друга научна литература.

Изграден е и информационен портал на библиотеката и има въведена система за защита и контрол на екземплярите от книжния фонд. Работят вече и системи за видеонаблюдение и контрол на достъпа и за управление на финансово-отчетната и статистическа дейност в университета.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?