Лесовъди против Найденов, искат горите да са към екоминистъра

Лесовъди поискаха от премиера Бойко Борисов да махне министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и да прехвърли държавната отговорност за управлението на горите и контрола в тях към Министерството на околната среда и водите. От Националния инициативен комитет за протестни действия към Коалиция "Да спасим горското предприемачество в България" заплашиха, че ока не се обърне внимание на исканията им, ще започнат ефективни протестни действия.

В изпратена до премиера, институции и медиите декларация браншовите организации настояват да се приеме консенсусен вариант на наредбата за ползуването в горите или да се приемат направените от тях предложения в нея за спиране на продажбата на дървесина на стоковите борси и на избрани стратегически партньори, а да има равнопоставеност на субектите при дейностите и продажбата на дървения материал.

Коалицията "Да спасим горското предприемачество в България" е против приемането на предложенията за промени в Закона за горите, които дават възможност на териториалните поделения на държавните предприятия да развиват самостоятелно стопанска дейност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?