Лесовъди против Найденов, искат горите да са към екоминистъра

Лесовъди поискаха от премиера Бойко Борисов да махне министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и да прехвърли държавната отговорност за управлението на горите и контрола в тях към Министерството на околната среда и водите. От Националния инициативен комитет за протестни действия към Коалиция "Да спасим горското предприемачество в България" заплашиха, че ока не се обърне внимание на исканията им, ще започнат ефективни протестни действия.

В изпратена до премиера, институции и медиите декларация браншовите организации настояват да се приеме консенсусен вариант на наредбата за ползуването в горите или да се приемат направените от тях предложения в нея за спиране на продажбата на дървесина на стоковите борси и на избрани стратегически партньори, а да има равнопоставеност на субектите при дейностите и продажбата на дървения материал.

Коалицията "Да спасим горското предприемачество в България" е против приемането на предложенията за промени в Закона за горите, които дават възможност на териториалните поделения на държавните предприятия да развиват самостоятелно стопанска дейност.

Още по темата
Още от България