mediapool.bg Ти си това, което четеш

Летище Бургас е отворено

14:31 | 19 юли 2012 | 1 коментар

Летище Бургас е отворено за пристигащи и заминаващи полети, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за летище Бургас. Създадена е организация това да не доведе до забавяне на полети. Проверките на гражданите отнемат повече време и всеки, на който му предстои да използва въздушен транспорт трябва да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано, предупреждават от транспортното министерство. Завишен е контрола по всички граници на страната – на граничните пунктове на изход се извършват цялостни проверки на всички пътници в това число и граждани на ЕС.

През целия ден летище Варна приемаше полетите, които бяха пренасочени от Бургас. Въпреки завишения трафик и благодарение на добрата координация между институциите, полетите се извършваха в рамките на минимални закъснения. Не се стигна до отмяната на нито един полет.

Всички транспортни обекти в страната – летища, пристанища, авто и ж.п. гари, функционират нормално, при засилени мерки за сигурност. Към този момент няма данни за проблеми или нарушения. Осигурено е присъствие на екипи на ДАИ на големите автогари в страната и се извършват проверки. Национална компания “Железопътна инфраструктура” и “Холдинг БДЖ” ЕАД работят при завишени мерки на сигурност и в координация с “Транспортна полиция”. Всички съоръжения по железопътната инфраструктура, са били проверени още вчера, до 21:00 ч.

Още от България