Летище "Пловдив" с нов директор преди отдаването му на концесия

Новият директор на летище "Пловдив" Владимир Щърбанов

Владимир Щърбанов е новият изпълнителен директор на летището в Пловдив, съобщиха от Министерството на транспорта.

Назначението му става след като предишният ръководител Иван Карнабитов подаде оставка от поста и преди пускането на процедурата за отдаване на концесия на аеропорта.

Проблемът по думите на бившия шеф беше, че държавата от юли 2014 г. не е превеждала дължимото финансиране за изпълнение на държавните функции като летищен оператор. Това доведе до забавяне на изплащането на заплатите на работещите.

Летище "Пловдив" е включено в програмата на правителството за отдаването му на концесия.

Новият изпълнителен директор Щърбанов е завършил през 1986 г. Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия като инженер-икономист със специалност "Икономика и организация на въздушния транспорт". Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в учебния център на авиокомпания "Балкан", където работи като авиомеханик.

От 1986 до 2008 г. работи на летище "София". Започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. става началник на отдел "Информационно обслужване", а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията.

От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в "Бългериан авиейшън груп" и е член на съвета на директорите на международното летище в Казан.

През 2011 г. става член на съвета на директорите на руската компания "ТАТ-АВИА", като заема поста до 2012 г.

От 2014 г. работи към "Валдер груп" като консултант по изграждането на летище "Пирин".

Споделяне
Още по темата
Още от Бизнес

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?