Летище "Пловдив" с нов директор преди отдаването му на концесия

Новият директор на летище "Пловдив" Владимир Щърбанов

Владимир Щърбанов е новият изпълнителен директор на летището в Пловдив, съобщиха от Министерството на транспорта.

Назначението му става след като предишният ръководител Иван Карнабитов подаде оставка от поста и преди пускането на процедурата за отдаване на концесия на аеропорта.

Проблемът по думите на бившия шеф беше, че държавата от юли 2014 г. не е превеждала дължимото финансиране за изпълнение на държавните функции като летищен оператор. Това доведе до забавяне на изплащането на заплатите на работещите.

Летище "Пловдив" е включено в програмата на правителството за отдаването му на концесия.

Новият изпълнителен директор Щърбанов е завършил през 1986 г. Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия като инженер-икономист със специалност "Икономика и организация на въздушния транспорт". Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в учебния център на авиокомпания "Балкан", където работи като авиомеханик.

От 1986 до 2008 г. работи на летище "София". Започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. става началник на отдел "Информационно обслужване", а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията.

От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в "Бългериан авиейшън груп" и е член на съвета на директорите на международното летище в Казан.

През 2011 г. става член на съвета на директорите на руската компания "ТАТ-АВИА", като заема поста до 2012 г.

От 2014 г. работи към "Валдер груп" като консултант по изграждането на летище "Пирин".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес