Летище "София" е отворено само за пътуващи, магазините се затварят

Пътуващите да се информират за отменени полети от авикомпаниите

Летище "София" е отворено само за пътуващи, магазините се затварят

До двата терминала на летище "София" ще бъдат допускани единствено пътуващите, съобщиха от държавното дружество "Летище София".

На входовете ще бъде измервана телесната температура. Мерките са с цел да се осигури най-висока степен на безопасност на пътниците.

В изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването се затварят всички търговски обекти на територията на летището, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките.

В тази връзка четири пъти на ден се извършва почистване и дезинфекция на терминалните сгради.

Дезинфекцира се междутерминалният шатъл и всички съоръжения в пътническите терминали, с които пътуващите са в директен досег, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др.

Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването.

На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 минути се излъчват информационни препоръки.

За въпроси, свързани със степента на риск от коронавирус в отделните държави, пътниците могат да се информират от сайта на Министерство на външните работи.

Летище "София" препоръчва за всички въпроси, свързани с отменени полети, пътниците да се свържете със съответната авиокомпания.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?