Летище "София" посрещна 7 000 000-ия пътник

Рекордният 7-милионен пътник кацна на летище "София" в петък в навечерието на Новогодишните празници, съобщиха от държавното дружество.

Това е 22-годишната Вики Алмог, която пристигна с полет на израелската авиокомпания "Ел Ал" от Тел Авив.

Тя беше посрещната по стара българска традиция с хляб и сол под звуците на солисти от Оркестъра за народна музика на БНР с ръководител Димитър Христов и деца от танцов-фолклорен състав.

Късметлийката получи ваучер за пазаруване в безмитните магазини на столичното летище и комплимент от авиокомпанията.

"Посрещаме 7-милионния пътник. Зад този рекорд се крие много работа на различни служби – летищен оператор, наземно обслужване, Гранична полиция, Митница, РВД и всички други, които се грижат за комфорта и бързото обслужване на пътниците ни", каза Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на държавното дружество "Летище София" ЕАД.

Той допълни, че привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството на дружеството и за нейното постигане се работи целогодишно.

През тази година от столичното летище се лети до 57 дестинации, обслужвани от 22 авиокомпании.

В полетното разписание бяха добавени четири нови маршрута – Щутрагт, Дюселдорф, Марсилия и Ийст Мидландс, а две нови авиокомпании - "Юроуингс" и "Лаудамоушън" започнаха редовни полети.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?