Летище София посрещна рекорден 5-милионен пътник

Летище София посрещна рекорден 5-милионен пътник

С посрещането на 5-милионния си пътник за годината се похвали Летище София, на което през 2016 г. не достигна само един ден за премине тази граница. Сега това е факт два месеца преди края на 2017 г.

Петмилионният пътник на столичния аеропорт е 34-годишната Петя Стоянова, която е пристигнала в София с полет на "България Ер" от Варна. Тя получи ваучер за пазаруване в магазините на летището и кошница с цветя. От авиокомпанията пък късметлийката получи златна карта за членство в програмата за лоялни клиенти.

Това е рекорд, който е постигнат за първи път в историята на българско летище благодарение на усилията на служителите му, на авиокомпаниите, на увеличените честоти на полетите по различни маршрути, както и на новооткритите линии, обяви изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.

Статистиката на летище София показва, че най-предпочитаните дестинации за пътуване през деветте месеца на 2017 г. са Лондон (334 406 пътника), Франкфурт (130 028) и Мюнхен (129 156). Варна пък попада в топ 10 като заема 7-мо място (92 907).

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес