Летище "Узунджово" край Хасково става индустриална зона

Летище Узунджово

Летище "Узунджово" край Хасково ще бъде превърнато в индустриална зона. Това обяви кметът на града Добри Беливанов по време на конференция "Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г." в Хасково, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

В новата индустриална зона ще бъдат привличани чужди и български инвеститори за изграждане на предприятия и заводи, които ще отворят работни места, каза кметът. Зоната ще се намира само на 5 километра от магистрала "Марица", което ще я прави още по-привлекателна за инвеститорите, допълни той.

Предвижда се да бъде направен и бизнес инкубатор в Хасково, каза Мариета Захариева, изпълнителен директор на ИАНМСП. Той ще бъде изграден съвместно между агенцията и общината.

Инкубаторът ще предоставя възможност за постоянна връзка на бизнеса с държавата на местно и централно ниво. Ще свързва предприемачите с инвеститори и ще помага за намирането на външни пазари. По този начин държавата и бизнесът трябва да си партнират, каза Станислав Дечев, областен управител на Хасково.

Евродепутатът от ГЕРБЕНП Ева Паунова чрез видео обръщение призова фирмите да кандидатстват по проектите за малки и средни предприятия по програма "КОСМЕ" (COSME) на ЕС, която е директна подкрепа по плана Юнкер.

Споделяне

Още от Бизнес