Летисия Каста с главна роля в новия филм на Камен Калев

 Летисия Каста с главна роля в новия филм на Камен Калев

Режисьорът Камен Калев започва снимките на втория си игрален филм с работно заглавие "Островът". Снимките започват във вторник на столичния площад "Журналист". Няколко дни по-късно работата ще продължи на остров Света Анастасия (бивш Болшевик), близо до Бургас. Снимачният процес ще продължи повече от два месеца, съобщиха от екипа.

В главните роли са френският топмодел Летисия Каста, популярният в Западна Европа и САЩ датски актьор Туре Линдхарт и българските актьори Бойка Велкова, Руси Чанев и Михаил Мутафов. Оператор е Юлиян Атанасов, работил с Камен Калев и в "Източни пиеси".

Камен Калев разказва, че сценарият за този филм бил готов още преди "Източни пиеси".

"Радваме се, че най-накрая започваме снимките на "Островът". Преди години изкарах няколко дни на "Болшевик", а след това веднага започнах да пиша сценария, още като студент в Париж“, обясни Калев.

Той допълни, че филмът е със съвременна тематика. “Проследява пътуването към себе си, търсенето на идентичността и метаморфозите в този процес. Основният фокус е върху голямата любов“, посочи той.

Летисия Каста е световноизвестен топмодел и актриса. Французойката е била рекламно лице на "Лореал", "Сваровски", "Виктория Сикрет". Участвала е в 15-ина продукции. Сред последните ѝ изяви е ролята на Бриджит Бардо в биографичен филм за френския певец Серж Генсбург.

Туре Линдхарт (35) има над 50 роли. Започва изявите си пред камера още на

12-годишна възраст. Датските медии го определят като "актьора с 1000 лица", защото успешно се превъплъщава както в ролята на Хамлет на театралната сцена, така и в образа на аутист, престъпник, мъжка проститутка, обаятелен шеф. Снимал се е във филма "Ангели и демони".

Споделяне

Още от