“Лев Инс“ ще чисти имидж и капитал през Лондонската борса

“Лев Инс“ ще чисти имидж и капитал през Лондонската борса

Свързаната с арестувания като ръководител на престъпна групировка Алексей Петров застрахователна компания “Лев Инс“ ще чисти имидж и капитал с подготовката на първично публично предлагане на нейни акции (IPO) на Лондонската фондова борса (според официалното съобщение на корпорацията IPO-то ще е на "стоковата борса"-бел.ред.).

Действията са част от предприетите мерки за възстановяване на имиджа на компанията, чиито офиси бяха затворени покрай операцията "Октопод". Миналата седмица дружеството вкара нови хора в ръководството си – двама израелци.

Създадената през 1996 г. като “Левски Спартак“ застрахователна компания се преименува на “Лев Инс“ и през 2005 г. в дружеството влизат нови собственици - главно израелски граждани и фирми - и към момента собствеността в него е следната: Рахил Меир Класик (Израел) - 25.173%, Яад Пирзул (Израел) - 5.173%, Хертридж Гаранти Холдингс (САЩ) - 23.007%, АС АГ (България) - 14.756%, "Лев Корпорация" (България) – 4.669%, и "Токуда Банк България" - 7.153%.

Интерес към капитала на дружеството вече бил проявен от страна на финансовите институции UBS и JP Morgan, заявиха от “Лев Инс“. Затова по тяхна покана за среща заминава изпълнителният директор на дружеството Стефан Софиянски. С представители на двете финансови институции ще бъдат обсъдени процедурите по създаването на IPO на компанията и листването ѝ на Лондонската борса.

Не се съобщават подробности в какъв размер може да е обмисляното IPO, както и към какъв дял проявяват интерес UBS и JP Morgan.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес