Леви интелектуалци нахокаха ръководството на БСП заради "СПИН-скандала"

Група леви интелектуалци, сред които Леда Милева, Павел Писарев, Бенжамен Варон, Найден Вълчев, Панчо Панчев, разкритикуваха липсата на медийна стратегия на БСП и изразиха тревогата си от лекотата, с която ръководството на левицата реагирала на "спинозния скандал".

В отворено писмо до Националния съвет на партията, разпространено във вторник, те изразиха безпокойство от недоразумения и гафове в медийната политика и настояха за ясна медийна стратегия, ако левицата желае да възвърне обществените си позиции и шансовете си за добро представяне на предстоящите парламентарни избори.

Повод за писмото им е последният скандал в БСП покрай изказването на медийния секретар на партията Антон Кутев, че "социализмът се предава като СПИН - по полов път или на поколение".

"Спинозната шумотевица", сътворена от Антон Кутев, е само върхът на айсберга", посочват авторите на писмото. И отбелязват, че през последните няколко години наблюдават задълбочаваща се липса на адекватна медийна стратегия на левицата.

"Позициите на БСП в най-добрия случай се маркират от спорадични изказвания на лидера или отделни членове на Изпълнителното бюро. Реакциите са на парче и концептуално несистематизирани. Неясна и непоследователна е политиката на ръководството дори към вестник "Дума", като опитите за намеса в редакционната политика са групи и недодялани", разкритикуваха те.

“Разбираме, че по необясними причини Антон Кутев е любимец на ръководството, но още четири години ли трябва да бъде търпян, за да сътвори и други неприятности", гневят се още интелектуалците.

Интелектуалците напомнят, че са писали писмо на ръководството на БСП и преди години, когато ръководни дейци предизвикали нелепия скандал с Азис, който за малко щял да пее за предизборната кампания на левицата за евроизборите през 2007 г.

Споделяне

Още от България