Левицата иска анкетна комисия за използването на СРС за политически цели

БСП ще внесе проект за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да се занимае със случаите на използване и разпространяване на информация, придобита със специална разузнавателни средства (СРС), за политически цели. Това съобщи в сряда говорителят на партията Ангел Найденов.


Според него зачестяват случаите на "услужливо" ползване на информация, придобита от законни или не толкова законни СРС, и на информация, подбрана от разсекретени веществени доказателствени средства.

"Това се превръща в основен похват единствено от политическа целесъобразност – за злепоставяне на политическия опонент. Категорично се противопоставяме на подобни похвати в политическата битка", каза депутатът.

Левицата е изпратила писмо до главния прокурор с искане той да ги информира дали има основание и доказателства да се свързват имена на дейци от БСП със сръбския наркобарон Сретан Йосич и групата на Килърите. Според разпространени в медиите твърдения на свидетели по делото "Килърите" функционерите на БСП Младен Червеняков и Кирил Добрев са се срещали с наркобоса.

Социалистите искат и информация от разсекретените веществени доказателства и свидетелските показания. Найденов напомни за последния случай с интервю на един от свидетелите по делото "Килърите". "Много повече вярваме на думите на нашите колеги Добрев и Червеняков, отколкото на който и да е от свидетелите по делото", заяви говорителят на БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България