Левицата изкара симпатизанти на площада, но не за честване на 1 май, а за протест

Левицата изкара симпатизанти на площада, но не за честване на 1 май, а за протест

Три-четири хиляди симпатизанти се събраха на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски“ в столицата, за протестират срещу управлението на ГЕРБ. Така традиционното честване на деня на труда на 1 май тази година се превърна в митинг протест.

На митинга лидерът на партията Сергей Станишев заяви, че повишаването на ДДС ще вдигне цената на всяка стока и така правителството ще прехвърли тежестта на кризата на гърба на всички граждани.

"Този данък ще вземе повече доходи от бедните. Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България. То трябва да си ходи“, обърна се към присъстващите Станишев.

"БСП има самочувствие да каже, че направихме най-много за това българският народ да живее добре. Настроението в страната сега е различно – хората чувстват несигурност. Бизнесът и обикновените хора живеят в несигурност за доходите си, за това каква антикризисна мярка ще предложи правителството, с какво ще ни изненада”, каза още лидерът на БСП. Той подчерта, че хората живеят в страх от полицейщината, от това, че всеки е незащитен от една репресивна държавна машина.

"Все повече хората започват да осъзнават какво се случва. С приказки правителството няма как да обясни защо икономиката се срива и бюджетът се оголва“, добави той. „Ние сме против тази политика и ще се борим за всяко социално право, което искат да отнемат. Ние сме алтернатива на това управление. Дянков трябва да си ходи и това е първата антикризисна мярка”, заяви пред протестиращите Станишев.

"Днес няма как да не протестираме, щом денят започва и завършва с подвизите на н Цветанов, с това да гледаме трагикомичните изпълнения на премиера Бойко Борисов. България има най-некадърното управление през целия преход“, каза от своя страна председателят на градския съвет на БСП в София Румен Овчаров Според него сегашното управление на България ще има тежки последици за страната. Думите му бяха посрещнати със скандирания "Оставка“.

След митинга в Борисовата градина ветерани на левицата почетоха празника на левия печат.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?