Левицата "разкри", че основател на ГЕРБ участвал в съсипването на ГОРУБСО - Мадан

Основател на ГЕРБ е забъркан в съсипването на ГОРУБСО - Мадан, стана ясно от думите на лидера на БСП Сергей Станишев във вторник.

Според него Валентин Гаджев, който бил сред първите членове на управляващата партия, имал пряко отношение към съсипването на ГОРУБСО – Мадан.

Гаджев е бил управител на предприятието до края на миналата година, след което е назначен за директор на регионалната дирекция на НОИ в Смолянска област, казаха от БСП.

Според Станишев новият собственик на минното предприятие Николай Вълканов също е свързан с ГЕРБ - бил е водеща фигура в предизборната кампания на управляващата партия в Златоград. Затова той допусна, че е възможно кризата в сектора да се използва за преразпределяне на собственост.

Лидерът на БСП посочи, че държавата е бездействала по проблема с неизплатените заплати в ГОРУБСО - Мадан въпреки подаваните сигнали. Станишев попита дали трябва всички, на които им се бавят заплатите, да излязат на улицата, за да се реши и техният проблем.

Той коментира и ситуацията в ОЦК - Кърджали, която, по думите му, също не е от вчера и има вероятност събитията да се развият по подобие на "Кремиковци", който в момента се реже на скрап.

За положението в Мадан Станишев допълни, че е чул, че две банки са работили в събота и неделя. “Не знам и чии пари са преведени на протестиращите миньори в Мадан - на новия, на стария собственик или на държавата”, добави той.

Този подход показва безсилие и нефункциониране на държавата, обобщи Станишев. И зададе въпросите: дали тази ситуация не се отнася до преразпределение на собственост в полза на близки на управляващите и дали за този, който прави услуга в настоящия момент, няма да има отплата в бъдеще.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?