Левскарите в общината замразиха почетното гражданство на тима и на неговия собственик

Столичният общински съвет замрази в четвъртък за някои от следващите успешни прояви награждаването с “почетно гражданство” на футболистите на “Левски”, изпълнителния директор на отбора Наско Сираков, финансовия директор Константин Баждеков, треньора Станимир Стоилов и собственика Тодор Батков.

Още в началото на дебата по въпросната точка едни от най-видните левскари в градския парламент Стефан Иванов от СДС и  Вили Лилков от ДСБ поискаха отлагане на гласуването. Иванов се мотивира с това, че отборът е още по средата на своя път към шампионската лига и успехите на “Левски” трябва да се наградят тогава, когато този път завърши.

По думите му СОС ще изпадне в конфузна ситуация, ако сините загубят и останалите пет мача в групата с по пет на нула, както стана в мача с “Барселона”. Той се обяви против даването на награда на собственика на отбора Тодор Батков.

“Защо на Тодор Батков? Той е бизнесмен и чрез успехите на “Левски” Батков също спечели пари”, заяви общинският съветник.

Вили Лилков подкрепи тезата на своя колега в Общинския съвет и призова също точката за даването на “почетно гражданство” да се отложи. Дори един от вносителите на това предложение – председателят на СОС Владимир Кисьов -  призна, че е внесъл предложението прибързано, като плод на емоциите.

Споделяне

Още от България